dimarts, 30 de març de 2021

ATRAPATS PELS CLÀSSICS I LA LLUM DE LA MEDITERRÀNIA

 

Avui faig una recomanació que no té a veure amb bandolers i caminades. Us vull recomanar un espai cultural i la seva programació.

L’espai cultural és Les Bernardes de Salt. L’antic convent convertit en casa de cultura i ara amb vocació d’esdevenir un centre de referència en art contemporani i remoure inquietuds culturals.

La programació és ambiciosa i innovadora. Es nota feta des de la passió i no pas des de la nòmina de final de mes, com dic jo per a identificar les coses fetes amb amor.

En aquests moments s’hi poden visitar fins a quatre exposicions en les diferents sales.

Una d’elles, la titulada “Pelegrins de la bellesa”, és una invitació a conèixer, a partir de l’experiència de l’escriptora Maria Belmonte, els autors europeus que van descobrir la Mediterrània dels clàssics (Grècia i Itàlia) i van quedar impregnats i segrestats per aquell món de llum, color, olor i vida.

El propòsit de l’exposició és presentar l’essència d’aquella atracció  i convidar a llegir aquells autors. Axel Munthe, Lawerece Durrell, Kevin Adrews, ...

Una invitació a viatjar mitjançant la literatura i a percebre, com a mediterranis que som, els motius que van portar aquella gent del nord a sentir-se atrapada a les vores del nostre mar. També una manera d’aprendre a valorar el que som.

Cap comentari: