dijous, 4 de març de 2021

CA L'HUIX-SANTA MARGARIDA DE VALLORS-EL PEDRÓ

 

Una de les rutes per endinsar-se en les Guilleries és aquesta que surt de la històrica masia de ca l’Huix, encara en terme municipal de Santa Coloma de Farners, i ens porta fins les ermites hilarenques de Santa Margarida de Vallors i el Padró.

Terra de boscos, de sureres, de pins, d’avets i castanyers.

Altituds amb miradors sobre la plana de Santa Coloma, Sant Hilari Sacalm o el Montseny.

I fondalades fresques, on podem sentir la remor de l’aigua d’algun torrent, abans d’emprendre una nova pujada cap el cim.

El punt d’inici és ca l’Huix, avui en dia un complex de turisme rural de qualitat, al qual s’hi arriba per una pista molt ben cuidada. A partir d’aquí seguirem pistes forestals serpentejants que ens portaran amunt i ens faran davallar en diferents ocasions.

Passarem sota la mola pètria i vestida de vegetació de les Roques del Rei i visitarem la curiosa Pedra dels Evangelis, amb inscripcions.

Després de veure el petit salt d’aigua del Sot del Solà, arribarem a l’ermita de Santa Margarida de Vallors, molt ben cuidada i amb vistes al Montseny.

A partir d’aquí començarem al darrera pujada fins dalt el Serrat del Gall i, al cap de boc, arribarem al majúscul bosc d’avets on trobarem l’ermita del Pedró.

Emprendrem el camí cap el serrat del Corb i girarem per arribar a Can Cigala, la masia que mira cara a cara la gran mola de les Roques del Rei. Pujarem a les roques, per a gaudir de la gran panoràmica de les Guilleries que ens ofereixen.

Ja només quedarà seguir la pista que ens retornarà a ca l’Huix.

Ho farem convençuts que hem transitat i coneguts una part dòcil i amable, però autèntica, de les nostres Guilleries.


Cap comentari: