dijous, 8 d’abril de 2021

SANT JULIÀ DE LLOR I RACONS DEL TER

 

Ruta molt assequible per a conèixer un d'aquells llocs que sempre has vist emcimbellat al passar-hi de lluny i que sempre havies pensat que volies pujar-hi: l'església de Sant Julià de Llor.

Situada sobre la plana d'Anglès, es tracta de l'església parroquial del nucli urbà que es troba situat als seus peus. Avui el municipi es divideix en dos nuclis: el de la còlonia de Bonmatí i el de l'antic poble de Sant Julià de Llor. Sense oblidar el pintoresc carrer vell del pont romànic.

La ruta comença a Bonmatí i la que us proposo escurça una altra que he trobat a Wikiloc, de manera que la podem fer amb una escapada.

Comença seguint l'ample pista de la Pera i just en arribar al Mas Rigau la canviem per una més modesta que ens enfila cap el bosc. En arribar a la part més alta un sender ens portarà fins a l'església de Sant Julià i , a partir d'aquí, un camí de baixada ens retornarà al punt d'inici.

Hi ha un parell d'encreuaments on s'ha d'estar atent al GPS per a no escollir el camí equivocat, aquesta seria l'única dificultat.

El camí és sobre per bosc sec mediterrà de pins, alzines i rouredes.
Al llarg del seu recorregut ens permet conèixer els vestigis d'algunes tímides activitats mineres que es van desenvolupar a cel obert en aquestes muntanyes.
L'atractiu principal del recorregut és arribar, contemplar i gaudir de les vistes panoràmiques dalt la bonica església de Sant Julià: el Ter i la plana i el municipi d'Anglès als nostres peus; Santa Barbara i Puigdefrou al nostre davant.
Elles soles valen aquesta excursió.

Per a completar la tarda o el matí us recomano acostar-vos a la resclosa d'Anglès, en les ribes del Ter i que veurem davant nostra quan siguem dalt el cim de Sant Julià. Un lloc refrescant i pintoresc com tots els racons d'aquest riu.
I no gaire lluny, per la mateixa carretera i degudament senyaltizat, el pont romànic de Sant Julià de Llor i el carrer vell. Un d'aquells llocs que , si això fos França, estarien promocionats a tot arreu.

Cap comentari: