Intentar proposar-vos un motiu
per anar a gaudir del Montseny és una empresa inútil. Els atractius del massís són suficientment
coneguts i per això el nombre de visitants és el que és. El Montseny és atractiu en qualsevol de les
quatre estacions de l’any i en qualsevol dels seus quatre costats.
Però sempre hi pot haver encara
un motiu més. Us en ofereixo un: fer un dels millors arrossos que es poden
tastar. On? Al restaurant Coll de Te d’Arbúcies, en la falta de llevant del
massís.
Quina és la proposta? Arribar-se
al restaurant des de la carretera de Santa Fe i la pista forestal que, passats
quatre quilòmetres ens hi porta. Deixar el cotxe i fer una caminada circular.
Des de Coll de Te seguim el camí
senyalitzat que ens port cap a Santa Fe del Montseny. Al coll de Samola pugem
el seu petit cim per a gaudir d’una primera panoràmica de l’entorn. On
distingim la punta de les Agudes i les interminables faldes del massís que es
deixen caure, allunyant-se, cap a les planes.
Continuem per pistes envoltades de fagedes. Ara, a inici de
primavera, les fulles del faig encara són petites. Ens sembles desproporcionadament xiquetes
respecte els poderosos arbres i branques les sostenen. Això fa que el camí
estigui , en aquest moment, tamisat per la llum del sol que s’escola fàcilment
per les brancades. Els raigs s’escolen fàcilment i espurnegen en els ulls del
caminant.
La següent fita de la caminada és
el pantà de Santa Fe. No per ser més concorregut deixa de ser atractiu. Fem la
volta i viem com s’hi emmirallen les Agudes i l’abundosa natura que s’acosta a
al seva llera, com si hi volgués anar a beure-hi.
Passem per Can Casades, la Font
dels Frares i el curiós Faig Enforcat. En el tram d’alts i foscos avets de al
Font del Conill deixem la pista i descendim per un sender força dissimulat al
mig de la fageda. Aquí hi ha l’únic tram un xic perdedor, abans d’arribar al
salt d’aigua de Marianegra.
Val molt la pena l’aventura de
trescar pel mig de la fageda i arribar-se a aquest salt d’aigua. Un dels racons
més bonics del Montseny.
El següent objectiu és, just
darrera del Coll de Te, arribar fins dalt el Turó del Arenys. Aquest darrer
esforç també us serà recompensat , amb una de les més privilegiades
panoràmiques del massís. Davant nostres s’obrirà un entorn inabastable:
Arbúcies i Montsoriu, les Guilleries i el Collsacabra,...Reposeu i gaudiu
d’aquest moment.
I ja, finalment, arribarem al
restaurant Coll de Te, on serem ben atesos i farem un bon dinar amb un dels
millors arrossos mar i muntanya que hem tastat. Gaudiu-lo, com també de la
simpatia d’en Josep, un propietari que a més és un excel·lent cuiner. I també
podeu anar-hi amb gos!
Després de tot això, una de les
millors caminades i un dels millors dinars que hem fet, ens vam regalar una estona
de repòs en l’esplanada del restaurant; amb la plana que es deixa veure en la
llunyania, tot pensant que en som d’afortunats de tenir i gaudir d’aquest país que
ens envolta i de la gent que ens el fa gaudir.
Així que ja ho sabeu: podeu
descobrir o tornar a descobrir el Montseny gràcies a un bon arròs .
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada