dimarts, 27 d’abril de 2021

EL MONTSENY BÉ VAL UN BON ARRÒS

 


Intentar proposar-vos un motiu per anar a gaudir del Montseny és una empresa inútil. Els  atractius del massís són suficientment coneguts i per això el nombre de visitants és el que és.  El Montseny és atractiu en qualsevol de les quatre estacions de l’any i en qualsevol dels seus quatre costats.

Però sempre hi pot haver encara un motiu més. Us en ofereixo un: fer un dels millors arrossos que es poden tastar. On? Al restaurant Coll de Te d’Arbúcies, en la falta de llevant del massís.

Quina és la proposta? Arribar-se al restaurant des de la carretera de Santa Fe i la pista forestal que, passats quatre quilòmetres ens hi porta. Deixar el cotxe i fer una caminada circular.

Des de Coll de Te seguim el camí senyalitzat que ens port cap a Santa Fe del Montseny. Al coll de Samola pugem el seu petit cim per a gaudir d’una primera panoràmica de l’entorn. On distingim la punta de les Agudes i les interminables faldes del massís que es deixen caure, allunyant-se, cap a les planes.

Continuem per pistes  envoltades de fagedes. Ara, a inici de primavera, les fulles del faig encara són petites.  Ens sembles desproporcionadament xiquetes respecte els poderosos arbres i branques les sostenen. Això fa que el camí estigui , en aquest moment, tamisat per la llum del sol que s’escola fàcilment per les brancades. Els raigs s’escolen fàcilment i espurnegen en els ulls del caminant.

La següent fita de la caminada és el pantà de Santa Fe. No per ser més concorregut deixa de ser atractiu. Fem la volta i viem com s’hi emmirallen les Agudes i l’abundosa natura que s’acosta a al seva llera, com si hi volgués anar a beure-hi.

Passem per Can Casades, la Font dels Frares i el curiós Faig Enforcat. En el tram d’alts i foscos avets de al Font del Conill deixem la pista i descendim per un sender força dissimulat al mig de la fageda. Aquí hi ha l’únic tram un xic perdedor, abans d’arribar al salt d’aigua de  Marianegra.

Val molt la pena l’aventura de trescar pel mig de la fageda i arribar-se a aquest salt d’aigua. Un dels racons més bonics del Montseny.

El següent objectiu és, just darrera del Coll de Te, arribar fins dalt el Turó del Arenys. Aquest darrer esforç també us serà recompensat , amb una de les més privilegiades panoràmiques del massís. Davant nostres s’obrirà un entorn inabastable: Arbúcies i Montsoriu, les Guilleries i el Collsacabra,...Reposeu i gaudiu d’aquest moment.

I ja, finalment, arribarem al restaurant Coll de Te, on serem ben atesos i farem un bon dinar amb un dels millors arrossos mar i muntanya que hem tastat. Gaudiu-lo, com també de la simpatia d’en Josep, un propietari que a més és un excel·lent cuiner. I també podeu anar-hi amb gos!

Després de tot això, una de les millors caminades i un dels millors dinars que hem fet, ens vam regalar una estona de repòs en l’esplanada del restaurant; amb la plana que es deixa veure en la llunyania, tot pensant que en som d’afortunats de tenir i gaudir d’aquest país que ens envolta i de la gent que ens el fa gaudir.

Així que ja ho sabeu: podeu descobrir o tornar a descobrir el Montseny gràcies a un bon arròs .


Cap comentari: