divendres, 24 de setembre de 2021

AVENTURES A LES PEDRES DE TAVERTET

 


Si un lloc t’agrada no et pots estar de tornar-hi i ensenyar-ho a la gent que aprecies. Aquest cap de setmana passat ho vaig fer, portant els de casa a viure algunes aventures en el paradís proper de Tavertet.

Tavertet és un paradís de pedra. Ho és pels quatre costats. Allí on vagis del terme ,des del petit poble  a la profunditat de les cingleres, trobaràs un lloc màgic decorat de pedres gegants on podràs viure moltes aventures.

Vam realitzar una sortida circular per la serra d’en Coll, al sector de ponent del terme.  Un entorn potser  menys conegut que el més proper al municipi (cingles de Tavertet, pla del Castell, balma del Molí Bernat...), però igual de potent en atractius.

El recorregut és un indret de boscos d’alzines. En ocasions obert als quatre vents i amb vistes panoràmiques a la plana d’Osona , al pantà de Sau i a les cingleres de la riera de Balà. Ii en altres ocasions, reclòs en profundes fondalades on la llum no hi pot penetrar i l’ambient  fresc i ombrívol genera una naturalesa de verd elèctric, amb  falgueres i molsa que ho envaeixen tot. Un contrast sorprenent.

Al llarg del camí trobem algunes masies, les restes mínimes d’un castell i una ermita romànica dalt del seu turonet. 

I sobretot el tret distintiu del lloc :  al llarg de tot el camí, diferents conjunts granítics:  grans blocs, balmes, balmes aèries, coves,  bolets  i boles de pedra, caos de pedra gegantins ,... que descobreixes caminant per sobre o per dessota d’ells.

Puges i baixes. Penetres a la terra. O t’enfiles i obtens impressionants vistes de l’entorn com si fossis un dels voltors que habiten  aquest paratge, però la teva presa és el paisatge, que contemples amb ulls embadalits.

Pedra, paisatge, panoràmiques... Una veritable descoberta. Per a sentir-nos aventurers.