diumenge, 20 de febrer de 2011

FAGEDA D'EN JORDÀ I LES ESTUNES
Aquest dissabte vam intentar una sortida al camí ral d'Olot a Vic i al Pla de Falgars, a la Vall d'en Bas. Ja havíem començat la ruta quan vam sentir dalt dels cingles gossos i trets, deduïnt fàcilment que hi havia batuda de senglar just cap allà on ens dirigíem. Així que vam girar cua i vam buscar alguna alternativa per passar el dia.

Vam acabar fent un petit recorregut a la Fageda d'en Jordà de Santa Pau.

Aquesta fageda és molt popular i concorreguda. Amb tot no vam trobar gaire gent i vam poder gaudir una mica més d'aquest paisatge d'encant.

La tornada la vam fer seguint la carretera que porta cap el Pla de l'Estany per aturar-nos, ja en el terme municipal de Porqueres i molt a prop de Banyoles, a les Estunes.

Les Estunes és un espai singular format per un sòl de travertí que els moviments sísmics van fragmentar donant forma a escletxes i grans balmes.

Té fama de ser un lloc màgic on han habitat els follets i les fades. Realment és un espai curiós, on si deixes anar un xic la imaginació és fàcil entreveure-hi éssers enigmàtics o propostes de joc i aventura(quants nens i nenes del Porqueres i Banyoles no deuen haver jugat en aquest fantàstic entorn!).

1 comentari:

Quim Bou ha dit...

Hola, Ricard!
Cony!!!! A nosaltres ens va passar el mateix. Em cago amb els caçadors dels pebrots!
http://quimbou.blogspot.com/2011/02/montfalgars-quin-remei.html
Ei, canviant de tema, et felicito per seguir fent entrades tan interessants al bloc, costa temps i paciència mantenir el nivell i tu ho fas!
Et seguiré llegint!;)
Salut i república (i menys caçadors)!