divendres, 11 de febrer de 2011

DE SAU A RUPIT (i 2)


La petita carretera que resseguim s'embosca sota les cingleres del Collsacabra. Ens acompanyen prats a la nostra dreta i en algun dels seus punts podem observar el cingle del Far i el massís del Montseny.

El bosc que ens acompanya ens trasllada d'alguna manera al tipus de bosc ferèstec i tupid que els bandolers trobaven en la seva època i que els permetia fugir i amagar-se de les autoritats.

Just passat el coll de Pendís trobarem a l'esquerra el mas Pendís. Serrallonga i els seus van matar els dos germans que residien en aquesta casa com he explicat en entrades anteriors.

Des d'aquest punt un camí a la dreta ens portaria fins el pla de Mondois. Fou en aquest lloc, el pla de Mondois, on Jaume Melianta "el Fadrí de Sau" va anar a recollir un vestit que havia encarregat i li havia fet el sastre de Rupit.

Uns metres enllà ja podem observar la magnífica església romànica l'església de Sant Joan de Fàbregues. Una antiga parroquia documentada en el segle X convertida avui en casa de colònies. Un camí senyalitzat, a la nostra dreta, també ens permet apropar-nos al mirador del Salt de Sallent de Rupit. Val la pena acostar-s'hi per a deleitar-se amb l'impressionant salt de cent metres que hi fa l'aigua.

Tres quilòmetres enllà arribarem fins a Rupit.