dilluns, 21 de febrer de 2011

EL ROCAR DE SANTA COLOMA
La darrera sortida al paratge de les Estunes de Porqueres , aquell entramat de pedra i escletxes dins del bosc, em va remetre immediatament a espais de jocs de la nostra infantesa. Tots tenim guardats en el record algun lloc especial on jugàvem de petits.

Un d'aquests llocs el tinc ben aprop de casa: el rocar de les muntanyes de Santa Coloma.

Les muntanyes de Farners i Santa Coloma, les darreres estibacions de les Guilleries quan ja es deixen caure a la plana, estan formades per un subsol de pedra granítica, afloren arreu grans blocs que amb l'erosió i el temps formen curioses i capricioses formes.

Tota la muntanya és plena de conjunts granítics que han rebut noms diversos al llarg del temps: les roques de l'aigua, el canó, les roques dels alls, la roca de l'avi ...

Em va faltar temps ahir per a proposar a la família d'apropar-nos-hi.

Ens vam arribar al conjunt de roques més proper a Santa Coloma i aquell on de petits, molts dissabtes a la tarda, anàvem a jugar. Ens entreteníem enfilant-nos a les pedres, imaginant històries fantàstiques d'aquell lloc fantàstic.

Vam pujar al rocar pel camí que hi mena just darrere la font de Sant Salvador. Una pujada curta de menys de mitja hora ens hi va portar.

Des de dalt vam contemplar les vistes panoràmiques sobre Santa Coloma i tota la plana de la Selva, les Gavarres i les Cadiretes. I fins i tot vam veure el mar!.

Quan baixàvem es va posar a ploure i ens vam aixoplugar sota una gran roca. De sobte va aparèixer un fantàstic i complert arc de Sant Martí doble a la plana. Quasi màgic.

Per fer una caminada i descobrir el rocar de Santa Coloma podeu accedir al següent enllaç: Passejada pel rocar.