divendres, 4 de juny de 2021

PEL TERRITORI SERRALLONGA DE SANTA COLOMA

  

Demà dissabte 5 de juny farem amb el Centre Excursionista Farners la "24'5a Ruta d'en Serrallonga" pels entorns de Santa Coloma. 24'5 perquè ens reservem per a l'any vinent la programació especial de la 25a edició que no vam poder fer el 2020 a causa de la pandèmia.

Farem una ruta circular per sobre la vall de Castanyet. Un recorregut que he fet diverses vegades i que ens trasllada com cap altre als espais que va trepitjar el bandoler l'any 1633, quan en el crepuscle de la seva història s'amagava per aquests verals.

Hem estat preparant  la ruta amb moltes ganes, per a que la gent pugui gaudir de la història i el paisatge. Un més dels entorns naturals de gran valor que tenim a Santa Coloma de Farners.

Els caminadors hi trobaran punts d'informació, música i alguna sorpresa al llarg del camí. 

La meva intenció en  particular, és que els caminadors i caminadores mirin aquest territori amb els mateixos ulls que jo els miro quan hi camino: percebent la història del bandoler i també la història popular de la gent que hi va viure. Una mirada que ens trasllada molt més enllà del que veiem. Una mirada que ens trasllada al passat i a tota la vida que va bullir en els boscos, les masies, els camins, les fondalades i els cims.

Això és el veritable "territori Serrallonga" de Santa Coloma de Farners.  

Això és el nostre veritable tresor.