dijous, 10 de juny de 2021

"DON GIOVANNI DE SERRALLONGA" A LA REVISTA NOVELLE FILM

 
La presència del popular actor italià Amedeo Nazzari, en el paper protagonista de Don Joan de Serrallonga de la pel·lícula de producció catalana de 1949, va ser prou motiu per a que el film s’exportés a Itàlia uns anys més tard.

Això sí, van canviar-ne el tíol i va passar a ser “Il ribelle di Castiglia”. El nou argument, segons un document oficial del Servei de Cinematografia del govern italià,  situava l’acció a Castella del 1600 i els enfrontaments dels nyerros i cadells també en aquella regió. El nostre Serrallonga passava a ser Don Giovanni di Serrallonga.

La popular revista italiana “Novelle film”, editada a  Milà, publicava en el seu número 188, el 28 de juliol de 1951, un article i una portada dedicada a la nostra  pel·lícula.

En la portada, a tot color, hi apareix una gran fotografia dels actors protagonistes, Amedeo Nazzari i Maruja Asquerino.

A l’interior, tres pàgines explicant de principi a fi l’argument de la pel·lícula i il·lustrades amb diferents fotografies de la mateixa.

L’argument, al final, és el de la pel·lícula original. L’enfrontament de Serrallonga amb els Torrelles. I els escenaris no tenen res a veure amb Castella, doncs continuen essent Barcelona i els Pirineus (en comptes de les Guilleries).

Un luxe de revista per a conèixer la trama i els protagonistes de la pel·lícula dedicada a Don Giovanni de Serrallonga.