dimarts, 8 de juny de 2021

LA RUTA D'EN SERRALLONGA A SANTA COLOMA

 

Dissabte passat vuitanta caminadors i caminadores van superar els vint-i-set quilòmetres de la Ruta d’en Serrallonga a Santa Coloma organitzada pel Centre Excursionista Farners.

Dissenyada per a conèixer els racons, masies, camins i boscos que el bandoler va trepitjar en el segle XVII. Des de la gran masia de l’Albó, on era ben acollit, fins els boscos de ca l’Agustí, on el van atrapar. Tot pujant i baixant per les carenes que envolten la magnífica vall de Castanyet.

El recorregut estava amarat d’història que els participants podien conèixer mitjançant enllaços de QR que els hi portaven.  I també de cançons tradicionals sobre el bandoler.

Tot això en alguns dels llocs més emblemàtics i bonics de Santa Coloma. Grans pairalies com l’Albó, l’històric hostal del Malcuynat o de l’Espinau, la masia del Surós i la seva panoràmica a la plana, o el concorregut coll de Ruscall.

El paisatge etern: les fondalades fresques, els centenaris castanyers, els boscos de sureres...

I per acabar una sorpresa. L’atracament d’un bandoler i un bon traguinyol de ratafia per a curar-se de l’espant.

Donar a conèixer la història i el paisatge de Santa Coloma és un orgull per a la gent de Santa Coloma i les nostres entitats. I el bandoler Serrallonga, en aquest cas, és un bona excusa per aconseguir aquest propòsit.

Crec que vam aconseguir el propòsit. La gent s’ho va passar bé. Ens ho vam passar bé. I continuarem  fent-ho.