dijous, 7 de gener de 2021

ELS TRES CIMS DE SANTA COLOMA

 

Santa Coloma de Farners ofereix un entorn de muntanyes privilegiat. Fa un temps que ens vam proposar amb els de casa relligar els tres cims del terme en un itinerari i aquest n'ha estat el resultat.

Una ruta llarga que inclou els tres punts més alts del terme: el cim del Serrat del Corb de 925 metres, Roca Guillera de 678 i el Far de 587.
És una bona i completa manera de conèixer l'entorn natural de Santa Coloma: els seus boscos i cims, les rieres i les fondalades, els camins centenaris i el seu romànic i gaudir de les panoràmiques des de dalt de tot.

La ruta és circular, iniciant-se al camí mil·lenari de Can Patrinxo per a enfilar el serrat del Corb i gaudir de la panoràmica des de la Trona del Rei.

Descendeix posteriorment pel camí de Ca l'Huix i creua la riera de Sant Hilari per a enfilar-se de nou per les faldes del Serrat del Bagís, on trobem mostres del rocar colomenc i el segon cim: el de Roca Guillera.

Després de gaudir de les panoràmiques iniciem el descens cap a l'ermita de Santa Victòria de Sauleda i la pista de can Bellvehí Nou. Un sender el mig del bosc ens porta fins davant can Canaleta i can Gorgals Vells, on enfilem el darrer cim: el Far.

La vegetació no permet gaudir de cap panoràmica, però si que hi trobem les restes d'una torre medieval de vigilància.

Seguim una mica el sender que porta a Argimon per a veure una panoràmica llunyana del santuari i reculem per a retornar cap a la carretera de Farners.
D'aquí ens arribem a l'esplanada de l'ermita i el castell i retornem a Santa Coloma per la drecera de la bassa d'en Camps.

L'itinerari és complet i satisfà qualsevol caminador o caminadora que vulgui enfrontar-se a una ruta exigent de tot un dia.

Potser la millor ruta per a fer un tastet global d'aquest paradís proper, que és l'entorn de Santa Coloma de Farners.


 

3 comentaris:

Antoni Vilaseca ha dit...

Hola interessant itinerar em podrieu dir quants Km te el desnivell i si teniu algun trak publicat de l'itinerar???

rdilme ha dit...

Hola Antoni, la ruta és de 37,81 quilòmetres. L'he penjat a Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/tres-cims-de-santa-coloma-de-farners-63391841
També es pot escurçar i fer-ne dos, també la vaig penjar a Wikiloc.
Si t'hi animes faràs una bona caminada per Santa Coloma.
Una abraçada.

Antoni Vilaseca ha dit...

Gracies per l'informació
De fet la Roca Guillera i la Torre del Far ja hi em anat ara ens falta aner al Gateres. Enllaçals els tres no crec... de moment. Amb el confinament ja me patejat camins i caminets del municipi.
El diumenge varem fer des de St Miquel de Cladells Roca Guillera Sta Victoria Farners i varem baixar per la cresta del gall.