dijous, 21 de gener de 2021

CAMIS BLANCS PELS BOSCOS I CIMS DE LES GUILLERIES

 


L’esplèndit territori guillerenc es pot creuar per múltiples llocs i tots els camins que s’hi facin oferiran al caminant el millor d’aquesta natura autèntica: paisatges, llocs, panoràmiques... Un plaer es faci per on es faci.

Aquesta ruta opta per fer un llarg camí que va des del límit del terme de Santa Coloma, començant a la masia històrica de ca l’Huix, fins el cim més alt de les Guilleries: Sant Miquel de Solterra o de les Formigues, en el terme de Sant Hilari Sacalm.

No és una ruta circular, però no cal. Perquè aquest camí es pot mirar de dues maneres. Una anant i l’altre tornant, cosa que permet gaudir de més detalls i acabar d’amarar-se d’autèntica natura.

L’hem fet amb el fantàstic acompanyament de la neu, però en qualsevol circumstància aquets senders ens semblaran un autèntic privilegi.

El recorregut ens porta de ca l’Huix, una rica masia convertida en casa de turisme rural de molt recomanable, fins dalt la serra del Corb i l’ermita del Pedró. Al llarg del camí gaudirem de vistes a la plana de la Selva i el massís del Montseny.

A la font dels Abeuradors emprendrem la pista que ens portarà fins el cim de Sant Miquel de Solterra o de les Formigues. El cim més alt de les Guilleries i un mirador únic als quatre punts cardinals.

Amb totes les Guilleries i Sant Hilari als nostres peus , observarem des del golf de Lleó a Blanes i del Pedraforca al Montseny, una quantitat inabastable de llocs i referències. Impossibles de descriure en quatre ratlles.

El retorn el farem pel mateix camí, entre castanyeres despullades i boscos d’avets, passant aquesta vegada per les Roques del Rei. Un altre imprescindible mirador d’aquestes muntanyes.

De bon fer i de millor gaudir, una de les caminades més recomanables per a fer en aquest país de boscos i bandolers.

 


Cap comentari: