dimecres, 15 de maig del 2013

HEM PUJAT AL FARELL DE LA MUNTANYA DE CALDES

 


Aprofitant la nostra estada a Caldes de Montbui per a presentar Serrallonga Els Angelets de la Terra, no ens vam poder estar d'arribar-nos fins a la gran masia del Farell.

Es tracta del mas que cito en aquesta entrada i també en aquesta entrada del bloc, les quals he actualitzat posant-hi les meves fotografies.

El Farell era en aquell temps un veritable santuari per a les quadrilles de les Guilleries i del Vallès i, per tant, és un dels principals escenaris de la història del bandolisme català.

La masia és un enorme edifici recentment restaurat i que disposa d'una masoveria adosada, pel gran volum de l'edifici es veu que realment devia ser un dels principals masos de la contrada.

La carretera que hi porta ascendeix nou quilòmetres des de Caldes de Montbui i, per tant, l'enclavament del Farell és privilegiat, alçant-se sobre tota la plana i gaudint d'unes vistes panoràmiques privilegiades.

Per un costat tota la plana del Vallès Oriental, amb Caldes de Montbui als peus, i amb la vista perdent-se fins la serralada del Montnegre, les grans estibacions del Montseny i el vistós rocam del parc natural de Sant Llorenç del Munt.

Es tracta d'una veritable talaia natural i no ens va estranyar que els bandolers trobessin aquest lloc com a idoni per al seu refugi.

El que ens va quedar clar és la llunyania que hi ha entre el Farell i les muntanyes de les Guilleries i , per tant, el sorprenent de les llargues distàncies que recorrien els bandolers d'aquella època, tot i que ja sabem que el sentit el temps ha canviat molt i molt amb els anys.