dimarts, 21 de maig del 2013

LA BLANES HISTÒRICA A "SERRALLONGA BANDERA NEGRA"

 


Aquestes són algunes de les pàgines de Serrallonga Bandera Negra on apareix la vila de Blanes, recreada a partir d'alguns elements del seu patrimoni que encara existeixen.

La primera imatge correspon a la una pàgina d'una sola vinyeta en la qual apareix una recreació de com seria la vila en el segler XVII. És un exercici que m 'agrada molt: intentar imaginar i mostrar com seria un espai fa tants segles. Blanes hi apareix dominada pel castell de Sant Joan, dalt del seu turó, i per l'església i l'antic palau dels Cabrera. I , com no, tot el recinte murallat del qual, avui en dia encara en queda el vestigi d'una de les portes d'accés.

La segona imatge correspon a l'assalt final dels soldats castellans al palau dels Cabrera, el darrer reducte que van perdre els defensors de la vila l'any 1652.

La tercera imatge correspon a una vinyeta on vaig reproduir-hi la font gotica.

És inevitable que els pobles i les ciutats evolucionin el seu urbanisme amb els anys i que vagin perdent alguns dels elements més rics del seu passat. Blanes no escapa d'aquesta evolució, però encara podem intuïr avui que , en tant que una de les capitals de la noble família dels Cabrera, en el passat devia ser una vila medieval molt atractiva.