dimarts, 28 de juliol de 2020

PLA D'AIATS I CABRERA

 

 


Una caminada als cims més emblemàtics  del Cabrerés: el pla de l’Aiats i  el santuari de  Cabrera. 

En dic una “caminada d’alçada” no pel desnivell, que no arriba als 600 metres, sinó perquè bona part del camí el fem arran de cingleres i podem gaudir d’unes panoràmiques de 360 graus a tota la plana, a vista d’àguila.

El recorregut s’inicia a Cantonigrós i darrera de la masia d’Aiats inicia l’ascens pel pintoresc “grau de l’escaleta”, un sender foradat a la terra i a la roca que ens porta còmodament a l’altiplà. 

Dalt Aiats ens espera les runes de la “cabanya de l’Aiats”, un habitatge construït els anys 50 per als temporers que treballaven els camps de patates que s’hi van conrear, un mar de falgueres i unes vistes espectaculars arran de cinglera.

Creuem tot l’altiplà, descendim fins el coll de Bram  i pugem a Cabrera pel camí enllosat de les marrades.  A dalt ens rep el santuari i tots els paisatges osonencs que queden sota seu.
El camí de retorn el fem per sobre les Bores de Masarella. Una curiositat geològica creada per moviments de terra que van esqueixar la cinglera. Passem tota la cresta de les Bores i arribem fins a l’agullola de la Tuta, un cim carregat de llegendes i de bones panoràmiques.

Una ruta circular indispensable per a conèixer dos dels cims més populars del Cabrerès, acompanyats de bonics paisatges i del dringar dels esquellots de les vaques que hi pasturen arreu.

Cap comentari: