dimarts, 7 de juliol de 2020

DE SANT HILARI A SANTA MARGARIDA DE VALLORS






Una caminada per a conèixer dues ermites i el  paisatge de Sant Hilari Sacalm, la capital de les Guilleries.

Les ermites són la del Nen Jesús de Praga, construïda l’any 1911 davant de les populars Roques d’en Pla , i la de Santa Margarida de Vallors, romànica i punt culminant d’aquesta ruta.

El paisatge és el de la vessant de llevant de Sant Hilari, vestit d’avetoses i castanyers en les parts altes i obagues, i planta més mediterrània a mesura que anem descendint la muntanya. De fet, en aproximar-nos a Santa Margarida notem el contrast del canvi de paisatge.

Es camina per pistes amples sense més dificultat que un parell de trams , un que fem descendint pel mig del bosc per anar a trobar les pistes inferiors on ens hem de fixar amb la senyal del GPS i trobar el camí més fresat; i el del sot de Villaret, on el darrer temporal ha enfonsat dos passos sobre el torrent.

Es tracta d’una caminada per boscos frondosos de les Guilleries, amb vistes panoràmiques en alguns punts i amb la companyia de la frescor que el verd d’aquestes muntanyes regala. Hi perceps, d’alguna manera, la serenor i el clima que els primers estiuejants de fa dos segles van venir a buscar en aquests paratges.

Cap comentari: