divendres, 9 de juliol de 2021

PER LES TERRES DEL QUIXOT

 


Quadre dies amb la família a Castilla la Mancha donen per a conèixer una ciutat tremendament històrica com Toledo, fer un tastet dels paisatges que l’envolten i fins i tot tornar a trepitjar Madrid.

Toledo és la ciutat  de les tres cultures, ocupada des de l’antigor, romans, musulmans, cristians jueus hi ha deixat petjades amb multitud de vestigis arquitectònics i episodis històrics dels que ens parlen les seves pedres i maons. Una ciutat monumental que val la pena conèixer.

Envoltada pel riu Tajo, amb els seus ponts, muralles, carrerons de pedra, esglésies, sinagogues, palaus, mesquites... un compendi de riquesa que l’han convertit en Patrimoni de la Humanitat.

La nostra sortida per l’entorn va tenir quatre destinacions: la plaça major de Tembleque, el castell de Guadamur , les Barrancas de Bujarón i els molins de Consuegra. Per a fer-se una idea dels petits tresors que atresora la regió, envoltats per terres de secà motejada per pobles de cases blanques.

Vam guardar un dia per a tornar a Madrid i passejar per carrers  i llocs emblemàtics que ja coneixíem d’altres viatges. Ens vam reconciliar una mica amb aquesta ciutat pretensiosa, però hem de reconèixer que animada i amb ganes de viure.

Mai hem de renegar de cap lloc que ens pugui oferir coses atractives i coneixement. Sempre ens hem d’aproximar als llocs amb curiositat, sabent gaudir i emportant-nos els millors records.