dimarts, 6 de novembre del 2018

PER TERRES DE CASTELLÓ I EL MAESTRAT
Hem fet una escapada en família per les terres valencianes de Castelló i el Maestrat i hem tastat el gran contrast entre la franja costanera, massificada turísticament a l’estiu, i el rude interior.


Hem fet estada a Peníscola, la vila crescuda dins el recinte murallat que va ser darrer refugi del Papa Lluna, i d’aquí hem fet rutes cap el Maestrat i altres racons de Castelló.


Una ruta pel Maestrat passa necessàriament per la capital, Morella, la vila fortificada més  espectacular i carregada d’història, que evoca directament episodis de les guerres carlines.


La ruta segueix per pobles encantadors com Mirambell, una antiga comanda templera, Cantavella, Anglesola, Ares del Maestrat... i per paisatges tortuosos de pedra seca, pastura i hiverns difícils.


Arran de mar tot canvia . Peníscola manté l’encant del seu casc històric, mentre que Benicarló i altres pobles han esdevingut espais totalment domesticats on trobar-hi agradables platges i molts serveis turístics. Fora de temporada, però, es respira tranquil·litat absoluta.