dimarts, 19 de gener de 2010

SERRALLONGA EN LA GUERRA DELS SEGADORS


"Serrallonga, bandera negra" situa l'acció immediatament desprès de la Revolta dels Segadors de l'any 1640.

Si el primer còmic s'acabava amb el Corpus de Sang de Barcelona, aquest segon s'interna en els fets històrics que van continuar a la revolta popular catalana , amb l'invasió castellana i el pacte de la Generalitat amb el monarca francès per tal de defensar els furs i les llibertats del nostre país.

Va ser el primer enfrontament militar obert entre Catalunya i la corona espanyola i s'iniciava la Guerra de la Independència o Guerra dels Segadors. En Joan Serrallonga i els seus participen en aquest conflicte.

Donar continuïtat al primer còmic m'ha permès tornar a escenaris històrics del segle XVII i poder explicar uns fets tan trascendentals per al nostre país com foren la primera lluita oberta dels catalans per al manteniment de les llibertats del país, finalment anorreats en el 1714.

En el còmic hi ha tantes llicències com es vulgui (és una història d'aventures i traïcions) , però el marc històric i els llocs on transcorre l'acció (Barcelona, Roses, Blanes ...) son verídics i això permet divulgar una part de la nostra història, una de les pretensions que sempre he buscat amb les meves històries.

Per tancar el cercle de l'històric segle XVII català he donat voltes a un tercer volum que tindria com a protagonistes els comtats catalans del Rosselló anexionats a França a partir del Tractat dels Pirineus, amb la Revolta dels Angelets, els darrer intent dels catalans del nord per a evitar l'extinció del seu país. Però això ja seria una altra història ...