divendres, 22 de gener de 2010

CREANT NOUS PERSONATGES : MONSIEUR DURBAN I EL COMTE D'ARTAGNAN"Serrallonga, bandera negra" tornarà a tenir els mateixos protagonistes que l'anterior volum: Joan Serrallonga, Joana Massissa, el tinent Montpalau, el Fadrí de Sau i el baró de Nyer.. però n'apareixen de nous.

La història es centra ara en la Guerra dels Segadors o de la Independència i prenen protagonisme els exèrcits francesos que, a partir de l'any 1641, entren a Catalunya gràcies el pacte que havia fet Pau Claris amb el cardenal Richelieu.

Per tant, un nou exèrcit entra en ligiti i amb ell soldats i capitans del rei francès. I entre aquests : monsieur Oliver de Gleu, senyor de Durban-les-Corbières i el mosqueter D'Artagnan.

Tots dos eren realment personatges històrics i contemporanis d'en Joan Serrallonga.

Podria semblar una llicència històrica ubicar el quart mosqueter, D'Artagnan, en la Guerra dels Segadors. Però no és així, com explicaré en una entrada posterior del bloc. Això em permet tenir un heroi de la literatura i la història francesa lluitant al costat del nostre famós bandoler.

El procés per a la creació visual dels dos personatges està resumit en aquests esbossos. El primer dels dos explica, d'esquerra a dreta, l'evolució del dibuix fins a trobar el perfil adequat de monsieur Durban.

Cap comentari: