divendres, 14 de gener de 2022

CAMINADA FAMILIAR FINS A SERRALLONGA

 

Finalment, després d’anys de proposar-nos-ho , hem fet la caminada amb tots els de casa fins el mas de Serrallonga. No podia ser que, després d’atabalar tant les nenes amb les històries del bandoler, no els hagués portat.

Va ser la darrera caminada del 2021 i potser la més emotiva de l’any.

Vam fer la circular des del Coll, pujant fins el cim de Sant Benet, baixant per la muntanya de la Coma fins el coll de Querós, continuant per la carena fins a Serrallonga i tornant pel camí centenari de Serrallonga al Coll. Una caminada exigent, però molt completa i , molt possiblement, la millor per a conèixer les Guilleries més abruptes i recòndites i al mateix temps gaudir dels seus cims.

La caminada comença al santuari del Coll, excel·lent conjunt romànic, millor hostatgeria i privilegiada talaia sobre la vall d’Osor i el pantà de Susqueda.  Puja fins el cim de Sant Benet, el segon punt més alt de les Guilleries, que regala una panoràmica de 360 graus a tot el país.

Descendim fins  el Coll de Querós i el mas Serrallonga, la principal fita de la caminada.

El mas s’està enrunant sense remei, encara aguanta com pot part de la façana i algunes parets. Intenta allargar el seu final, cosa que podem aprofitar per encara sentir-nos atrapats per tota la seva història i els seus fantasmes.

El retorn al Coll el fem per camins enfilats sobre fondalades interminables i obscures que es deixen caure fins les aigües del pantà, i pel quasi imperceptible sender centenari que comunicava el mas amb el santuari del Coll.

Guilleries pures i dures, que guarden els vestigis de la seva  masia més popular i històrica. Una ruta per a conèixer el millor escenari del bandoler. Quan tot això ho fas amb la família, la satisfacció és encara més plaent.