dijous, 24 de novembre de 2022

EL BANDOLER LLEGENDARI: JOAN DE SERRALLONGA I LA VIDA FORA DE LA LLEI

 

L’Editorial ARA LLIBRES acaba d’editar en la col·lecció El Petit Sapiens el llibre-conte “El bandoler llegendari: Joan de Serrallonga i la vida fora de la llei”.

És un llibre pensat per lectors a partir de set anys i és una de les millors maneres  de donar a conèixer als més petits i als joves la figura d’en Serrallonga i del fenomen del bandolerisme a Catalunya.

Es tracta d’una obra que combina perfectament una part novel·lada i una part didàctica.

La novel·lada és la dedicada a la història i la llegenda del bandoler de les Guilleries. Com en altres obres, participa de l’atractiu de combinar elements de la biografia real del bandoler amb elements ficticis. Això permet fer el relat més atractiu per als joves lectors, incloent-hi passatges aventures, d’acció, romàntics i èpics; mentre el bandoler transita per alguns espais i moments biogràfics reals (el naixement a Viladrau, el casament a Querós, el robatori a Jafre, la traïció a Santa Coloma, etc...).

La part didàctica, intercalada al llarg de l’obra, es dedica a ensenyar, amb el suport de la il·lustració, com vestien els bandolers, com era una masia, quins altres bandolers hi va haver al país, o com es va crear i divulgar la llegenda d’en Serrallonga i també el seu cicle vital mitjançant dues pàgines que resumeixen la seva biografia.

Si els texts d’Arnau Cònsol  són elaborats i interessants, més surten reforçats amb les il·lustracions de David Parcerisa.  Dibuix dinàmic i acolorit d’estil modern i  atractiu per als joves (i els que ja no som tan joves).

Una novetat molt recomanable que, si es vol, pot ser un bon regal per aquest Nadal.  Acabat d’editar, el trobareu a totes les llibreries.

No us el perdeu. És una nova oportunitat per a que Serrallonga entri de nou en l’imaginari dels vostres fills (o en el vostre, que també el gaudireu) i, per tant, que el sender de la seva història i la seva llegenda sigui transitat de nou per a una nova generació.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

👏🏿👏🏿👏🏿👏🏿 Moltes gràcies!!! T'ha quedat rodó!!! 🏆

Anònim ha dit...

Sóc el David Parcerisa