dilluns, 11 de maig del 2020

LES FOTOGRAFIES DE LA REPRESENTACIÓ D'ÀLIES SERRALLONGA
La majoria de fotografies de la col·lecció que he trobat corresponen a diferents moments de la representació de l’obra estrenada a Granollers.

Pau Barceló va captar els diferents moments de l’actuació. 

Hi veiem el teatrí d’estil italià on s’hi representa al cort de Felip  IV, amb Boadella fent de monarca .

També hi viem l’escenari vertical aixecat al mig de la platea amb una bastida de ferro, on evolucionen diferents personatges.

I la plataforma al mig de la platea, on actuen els actors que representen el poble i els bandolers.

En aquesta mateixa plataforma hi veiem l’escena de la tortura i execució del bandoler Joan de Serrallonga, magníficament interpretat per l’actor Fermí Reixach. La imatge de l’actor lligat i a punt de ser esquarterat és potser la més icònica d’aquest muntatge.

El sarcasme dels Joglars era ben present en l’obra, doncs al final apareixen en escena uns turistes que fixaven la seva mirada irònica i escèptica sobre el caràcter del poble català que s’havia acabat de representar.

Aquesta col·lecció de fotografies és una magnífica eina per a visualitzar i conèixer el Serrallonga posat a escena pels Joglars, una part del tresor que ens va deixar el fotògraf Pau Barceló i un testimoni de primer ordre de la capacitat creativa del teatre català i d’una de les seves obres teatrals més recordades.