dimarts, 9 de febrer de 2016

"EL TRESOR D'EN SERRALLONGA" : NOU CÒMIC D'EN SISET

 En Joan de Serrallonga dibuixat per Joan Codina.
 Pàgina del còmic, amb Querós i la roca del Mal Sopar d'escenari.
Pàgina del còmic amb les ruïnes del mas Serrallonga d'escenari.

Joan Codina i Negre és un advocat gironí que gaudeix amb la seva gran afició: dibuixar còmics.

Ell és el creador del personatge d'en Siset, un jove investigador gironí del qual, fins ara ha editat quatre àlbums ambientats en espais gironins. En el quart àlbum, aparegut a finals de 2015, el bandoler  Serrallonga apareix també com a protagonista de la història. 

Aquesta és la presentació de al trama d'aquesta nova aventura d'en Siset:

"En Siset coneix un vailet que posseeix un document antic que revela una pista de l'amagatll del famós bandoler joan de Serrallonga. Juntament amb els seus amics decideix emprendre la seva recerca. A mesura que avança l'aventura, en Siset s'anona que el tresor conté alguna cosa molt important per a Catalunya.

En Siset desemmascararà una "gran mentida" que canviarà la història tal i com la coneixem. Descobrirà la veritat sobre com van succeir molts dels fets històrics del nostre país, com la descoberta de Cristòfol Colom. Però per fer-ho, haurà de ser el primer a trobar el tresor, ja que hi ha gent interessada a evitar que el contingut surti a la llum".

D'aquesta manera, doncs, el llegendari "tresor d'en Serrallonga" esdevé de nou , de les mans d'un hàbil guió, el "MacGuffin" que portarà els personatges a viure aventures perilloses , però al mateix temps il·lusionadores. El dibuix de l'autor , inspirat en la "línia clara" franco-belga, escau perfectament en aquest tipus de relat apte per a totes les edats.

El relat conté "flashbacks" que porten el lector a trobar-se amb el Joan de Serrallonga del XVII que Joan Codina ha dibuixat  en la seva visió més noble i cavalleresca, transitant i enfrontant-se a soldats pels carrers i les teulades de la ciutat de Girona. En un d'aquests retorns al passat també hi trobem una recreació de l'episodi que va portar en Serrallonga a ser un foragitat de la llei.

Una de les coses agradables dels llibres d'en Joan Codina , com autor que reafirma gironí ,  és l'abundància de paisatges i espais coneguts i propers per on transita l'acció. En aquest còmic no podien faltar-hi els boscos i muntanyes de les Guilleries, que els protagonistes recorreran a la recerca del tresor del bandoler, fins arribar a les ruïnes del mas Serrallonga mateix o el poble abandonet de Querós.

En definitiva, una molt bona proposta per a llegir  i gaudir bon còmic en català, que ens porta,  de la mà d'un dibuixant gironí entusiasta i del seu personatge, a una nova aventura acompanyats del record i la llegenda del bandoler de les Guilleries.
2 comentaris:

Unknown ha dit...

MOltes gràcies Ricard!
Sàpigues que jo també he gaudit amb la lectura dels teus còmics sobre en Serrallonga.
Una abraçada
Joan Codina (JCNegre)

rdilme ha dit...

Gràcies a tu Joan,
He llegit tots els teus Sisets i em va fer molta gràcies trobar-lo rera el tresor d'en Serrallonga.
Espero que tu també el trobessis. Per mi és això: el país, el paisatge, els llocs i els amics que he anat fent tot aquests temps gàcies al personatge.
Fins ben aviat,

Ricard Dilmé