dimecres, 10 de desembre de 2008

Hostalric


La fortalesa d'Hostalric es va aixecar guardant el camí principal d'accés al Principat: el Camí Ral de la frontera a Barcelona. De fet ,és el mateix traçat de l'antiga Via Augusta romana i per això el lloc sempre va ser estratègic per al control de les comunicacions.
A l'edat mitjana Hostalric esdevingué la seu administrativa del vescomptat dels Cabrera i, juntament amb el castell de Montsoriu i el palau vescomptal de Blanes, els principals bastions d'aquesta important família catalana.
La fortalesa d'Hostalric també va ser refugi de les tropes castellanes durant la Guerra dels Segadors.
L'actual construcció data del segle XVIII, doncs el 27 de juliol de 1695 el mariscal francès duc de Noailles va enderrocar el castell abans d'abandonar-lo durant la Guerra del Francès.
El Camí Ral era un dels llocs habituals on actuava al quadrilla d'en Serrallonga atesa la circulació de carruatges i traginers als quals robar. És en aquesta via , al lloc anomenat coll de Montcada ja a les portes de Barcelona , on van assaltar el carruatge de la comtessa d'Erill junt amb la colla de bandolers dels germans Margarit.