dissabte, 5 de març de 2011

BANDOLERS A LES PORTES DE LA GARROTXA (1)El radi d'acció d'en Serrallonga i els seus s'escampava molt més enllà de les seves Guilleries natals. Cap al sud fins a Manresa o Montcada. Cap al nord fins a Costaroja i també fins el camí ral de Banyoles a Girona.

Les serres de les Medes (al parc natural de la Garrotxa) o les muntanyes de Rocacorba no deixen de ser una extensió física de les Guilleries i el Collsacabra i, per tant, un entorn boscós perfecte per a caminar, actuar i amagar-se.

Dos camins principals i molt transitats com eren els camins rals d'Olot i Banyoles fins a Girona eren perfectes per a cometre assalts i robatoris.

Us proposo en les properes entrades d'aquest bloc una ruta que s'inicia a Sant Feliu de Pallerols a la comarca de la Garrotxa i finalitza a Granollers de Rocacorba, ja a la comarca del Gironès, i que passa per diferents llocs i espais que va trepitjar en Serrallonga i altres bandolers de la seva quadrilla.

És una ruta de de 19 quilòmetres , per petits pobles, agregats i masies, que també són protagonistes i escenaris de la història dels bandolers de les Guilleries.