dilluns, 28 de març de 2011

MISTERIS I TRESORS A RENNES-LE-CHÂTEAUAquest cap de setmana hem fet una proposta diferent: hem fet uns escapada per terres d'Occitània, al departament francès de l'Aude , situat a uns 176 km de la frontera, i hem recorregut espais de la comarca del Razès, amb la ciutat de Limoux com a capital i just sota de Carcassona.

Un dels llocs que hem visitat és ple de misteris i llegendes, es tracta del poblet de Rennes-le-Chateâux (en occità Renàs el Castel).

El capellà del poble a principis del segle XX, Bérenger Saunière, va fer signes d'evident opulència i va renovar l'església dedicada a Santa Magdalena, va edificar una casa noble, uns jardins i una torre romàntica (la torre Magdala). Es diu que quan feia les obres de l'església va trobar uns manuscrits que li van permetre trobar el tresor dels càtars i alguns altres secrets.

Aquesta història fantàstica va començar a interessar a partir dels anys vint i va anar creixent fins a finals del segle. S'hi barregen tresors càtars i secrets d'església (la veritable història de Santa Magdalena i de Jesucrist), un edifici religiós amb imatgeria (com el terrible diable que guarda l'entrada de l'església) on buscar pistes de suposats tresors, l'estirp desapareguda dels reis visigots , ... un lloc i una història plens de misteris que han alimentat la imaginació de molts i que fins i tot han estat la base per a crear un best seller (El codi Da Vinci).

Avui en dia es poden visitar tots aquests espais de Rennes, el museu dedicat als misteris i passejar per la torre Magdala, on hi ha unes vistes privilegiades de la comarca que s'obre als seus peus.

Per a més informació: Rennés-le-Chateâux.