divendres, 6 de juny de 2014

MONARQUIA NOVA, TICS VELLS


M'ha sorprès aquesta notícia.

L'editorial que publica la revista satírica El Jueves ha censurat una portada sobre la monarquia. L'efecte ha estat el salt de la notícia als mitjans i la legítima i exemplar dimissió de vuit dels seus dibuixants.

Mal començament, doncs, per a un nou monarca espanyol que voldrà presumir de pretesa modernitat i preparació.

Empresa impossible aquesta ,la de fer creure que un rei pot ser una cosa moderna, útil i necessària. 

Monarquia i modernitat són dues coses oposades. 

La monarquia continuarà essent per sempre una institució anacrònica, que fonamenta les seves arrels en el franquisme i una transició tancada en fals,  que perviu gràcies a un sistema democràtic espanyol amb molt dèficits (sols cal veure la involució democràtica que practica cada dia el PP). 

No m'estranya, doncs, que en aquest entorn polític retrògrad hi hagi tanta suspicàcia contra l'humor fet a a partir d'una institució que ho posa tan fàcil.

Espanya es vol dotar ràpidament d'un nou rei i estic convençut que aquesta operació d'abdicació i de relleu també s'ha orquestrat per a imposar un rei a Catalunya. De fet , la casa reial reconeix avui que el cas català ha pesat en aquesta operació de maquillatge.

El fins ara príncep intentarà fer , com a imposat garant de la unitat i bla,bla,bla..., de ciment que lligui Catalunya a Espanya. Entenc que ho té fàcil en alguns sectors fàctics, ja siguin empresarials, bancaris, especuladors, intel·lectuals... però no ho podem permetre a les nostres llars.

El nou Felip V no podrà entrar a cada casa a convèncer de les bondats de seguir sent espanyols i aquesta és la seva flaquesa. Aquest és el motiu pel qual no prosperarà aquesta operació.

No ho pot fer físicament, com si fos un venedor d'enciclopèdies.

Mantinguem-nos ferms en els valors republicans de Catalunya i , si volem noblesa, treballem pel que millor sabem fer: fer un nou país noble, de gent i valors nobles, amb idees nobles i veritablement modernes.

Marxem.

1 comentari:

Quim Bou ha dit...

Amb tristor pels amics espanyols que tinc, no puc deixar de sentir-me encara més emocionat i il·lusionat de participar en la creació d'una república catalana. Per dignitat, per sobreviure com a poble, per viure en un país més democràtic... hem de fotre el camp...
No ho tenim guanyat, però tenim una bona oportunitat. Molt més del que poden dir la gent normal del regne d'Espanya.

Salut i república!