dilluns, 8 de juliol de 2013

ISABELLE DE JAIME CALDERÓN, BONA BANDE DESSINÉEFeia temps que li anava al darrera i al final l'he aconseguit.

A la llibreria Bédéciné de Tolosa de Llenguadoc vaig poder trobar i adquirir el còmic "Isabelle, la Louve de France" dibuixat per l'autor barceloní Jaime Calderón amb la seva habitual maestria.

Isabelle és el primer volum d'una sèrie històrica (de dos volums)  dins la col·lecció "Les reines de sang" que edita Delcourt. Podeu veure algunes de les planxes en aquest enllaç

Jaime Calderón és un autor de Barcelona amb un estil de dibuix realista que encaixa perfectament amb el còmic històric que es fa a França, per això no és d'estranyar que hagi aconseguit l'èxit en aquelles terres. La seva obra "Les voies du Seigneur" acaba de rebre el premi a la millor sèrie en el festival de la bande dessinée de Palavas les Flots. Un veritable tros d'artista que fa bona la dita que "ningú és profeta a la seva terra", doncs malauradament no hi ha cap editor del nostre país que publiqui aquí la seva obra.

L'afició pel còmic o "bande dessinée" a França és envejable. Per aquest motiu no es estrany trobar un vi de Burdeus etiquetat amb unes vinyetes del personatge Le Chat. Aquest personatge del còmic francès, va ser creat l'any 1983 per Philippe Geluck i el seu èxit l'ha portat a ser protagonista de moltes etiquetes de vins d'aquella zona. En aquest enllaç hi trobareu informació sobre el personatge i el seu autor. 

I finalment una anècdota que em va semblar molt il·lustrativa: estàvem buscant el còmic en una llibreria especialitzada d'Auch i el dependent ens va preguntar si érem espanyols. Li vam dir que érem catalans. La seva companya de taulell li va dir , en francès que vam entendre, que bona cosa havia fet de preguntar-nos si érem espanyols, essent com érem de Catalunya. Ens vàrem adonar que el conflicte i el procés per la independència del nostre país s'ha internacionalitzat d'alguna manera i això és bona senyal.