dimarts, 24 d’abril de 2012

EL CASTELL DE LA ROCA, REFUGI DELS ANGELETS DE LA TERRA

De la mateixa manera que el castell i la capella de la Roca van ser un dels refugis on va fer estada en Joan de Serrallonga, en el meu nou còmic també he utilitzat aquest escenari.

En concret l'utilitzo com a lloc de trobada dels Angelets de la Terra del Conflent.

La nostra estada a Anyer em va fer adonar de la importància de conèixer abans els escenaris per al còmic. En el castell de la Roca no hi havíem estat i en dibuixar-lo em va sortir en castell de dimensions més grans del que és el veritable recinte històric. 

El  castell feudal de al Roca es a construir dalt d'un espadat rocós i les seves dimensions de no eren gaire amples. Tot i que hi falten parts , segur que no era tan gran com jo l'havia imaginat a partir de fotografies.

Malaurament, però, en la nostra visita vam poder veure com les estructures estan actualment força malmeses (no així l'antiga capella del castell, que està totalment restaurada ). En el cas que no hi hagi una consolidació dels murs que queden dempeus, existeix el perill que s'ensorrin alguns panys de paret.

Perdre aquest patrimoni històric seria una gran desgràcia. Confiem que , veient els esforços que es fan a la Catalunya Nord per a posar en valor el seu patrimoni - com ja ha fet l'Ajuntament d'Anyer amb el castell del segle XVI- , això no passi.