dijous, 12 d’abril de 2012

RESSEGUINT LA COSTA FRANCESA: SÈTE I L'ESTANY DE THAU


La sortida familiar del cap de setmana a Gruissan la vam completar amb una visita a la ciutat de Narbona i a la costa francesa dels departaments d'Hérault i Aude.

Narbona és una ciutat que va tenir una importància cabdal en l'antigor, doncs va ser la primera colònia romana fora d'Itàlia i capital de la província de Gallia Narbonensis. Avui en dia podem trobar-nos encara un tram de la via Domitia just davant del magnífic palau dels arquebisbes - l'actual ajuntament-. Un monument que cal visitar és la catedral de Sant Just i Sant Pastor, un enorme edifici gòtic que van deixat inacabat  i que permet amb això veure el sistema constructiu de les catedrals gòtiques.

La segona visita la vam fer a la ciutat portuària de Sète, ja en el Departament d'Hérault. A banda de ser el principal port pesquer francès a la Mediterrània , Sète és una curiosa ciutat crescuda al voltant del Mont Saint Clair i rodejada de canals que permeten que les embarcacions arribin fins a dins mateix de la trama urbana, per això en diuen la "Vènecia del Llenguadoc".

És un d'aquells llocs on sentir amb plenitud  l'ambient mariner. Una sensació que a la gent de terra ferma ens agrada molt poder copçar. Aquesta sensació, durant la nostra visita, es va veure reforçada per la coincidència amb una trobada internacional d'embarcacions a vela (la Escale a Sète) i tot l'ambient i la gentada que això aporta a la ciutat. 

Vam coincidir amb la visita al port del segon vaixell a vela més gran del món: un veler de quatre màstils rus anomenat Le Krusenstern. I també ens va fer gràcia que la marina convidada enguany fos la catalana, amb presència de velers del nostre país, del Museu Marítim de Barcelona, cantades d'habaneres i altres propostes.

El retorn cap a casa el fam fer seguint la carretera que passa per la mota entre la platja d'Hérault i l'immens Estany de Thau.