dilluns, 10 de gener de 2011

BELLMUNT I DIORAMES A SANT PERE DE TORELLÓHem fet una sortida amb la família de "senyoritus" (això vol dir anant en cotxe tota l'estona) per a conèixer i fotografiar espais del Cabrerès que va trepitjar en Serrallonga. D'aquestes espais en parlaré en posteriors entrades.

El punt final de la ruta era el Santuari de Bellmunt, al municipi de Sant Pere de Torrelló, en la vessant nord-oes del Cabrerès, ja en la comarca d'Osona.

El nostre país té espais d'una bellesa inigualable i també té llocs privilegiats des d'on poder contemplar molta d'aquesta bellesa. Bellmunt és un d'aquests llocs, un mirador privilegiat des d'on poder contemplar el Cabrerès, el Montseny, Montserrat, el Pedraforca i els Pirineus ... la nostra vista es regala amb una panoràmica de 360 graus sobre alguns dels millors paisatges de Catalunya.

En quan al santuari, ben certes són les paraules que hi dedicà Jacint Verdaguer quan va dir que era "una ermita al cel suspesa", doncs l'edifici es va construir dalt d'un penyal.

A més de fer excursions per la zona, des de Vidrà o des de Sant Pere de Torelló, el santuari també disposa de restaurant i hostatgeria.
Disposen d'un bloc on podeu trobar-hi informació : "Santuari de Bellmunt".

Hem acabat aquesta sortida descobrint al casal cultural de Sant Pere de Torelló una magnífica exposició de diorames de pessebres.

L'Agrupació de Pessebristes de Sant Pere de Torelló es va constituir l'any 1982 i des d'aleshores programen una exposició anual dels treballs dels seus associats. La d'enguany estarà oberta al públic fins el 23 de gener.

Els diorames que s'hi exposen són excel·lents, treballs virtuosos de gent molt creativa que domina la perspectiva i els materials i que creen uns diorames que val molt la pena conèixer. Uns artistes.

Podeu trobar informació de l'agrupació i les seves activitats a: "A
grupació de Pessebristes de Sant Pere de Torelló".