dilluns, 19 de maig de 2014

PARADISOS PROPERS: DE SANT PRIVAT D'EN BAS A LES ESCLETXES DE L'EUGA


Aquest dissabte hem fet via cap als altiplans de Collfred, ascendint des de Sant Privat, a la Vall d'en Bas, per a conèixer un lloc singularíssim: les Escletxes de l'Euga.

Vaig saber d'aquest lloc gràcies al bloc del company Quim Bou i vaig dir-me que algun dia havíem d'anar a descobrir-lo.

Les Escletxes de l'Euga és una singular i curiosa formació de trinxeres rocoses que es va formar a partir d'un terratrèmol en el segle XV. 

La ruta que vam triar per a fer la caminada la vam iniciar a l'àrea de pícnic del pla d'en Xurri, a Sant Privat d'en Bas, ascendint pel camí dels matxos, un antic camí de bast on encara es poden observar trams enllosats de l'antiga via.

Aquest camí ascendeix fins a guanyar la plana per on discorre la riera que forma l'espectacular Sant de Sallent, on gaudir de l'espectacle panoràmic de la plana. Des d'aquest punt  es realitza la darrera ascensió fins el Cap del Ras, on comencen a acompanyar-nos les vaques que pasturen acompanyades dels petits vedells que han nascut aquesta primavera.

És en aquest altiplà, en l'anomenada Baga de Freixeneda on hom pot gaudir de l'espectacle natural que ofereixen les Escletxes de l'Euga.

Durant una bona estona vam estar recorrent i descobrint  els laberints rocosos, obacs i plens de molsa, que formen un singular paisatge únic. En aquest enllaç podeu trobar-hi més informació.

El camí de baixada , després de dinar en una balconada natural sobre la vall, amb Santa Magdalena al fons, el vam fer pel Camí del Bot, fins a trobar-nos amb les gorgues que forma la riera de Collfred en el seu descens cap a la plana.

Sempre ho dic: el nostre país ens ofereix un racons que són veritables paradisos que no ens podem deixar perdre.

1 comentari:

Quim Bou ha dit...

Bon dia!
Ei, m'alegra ser, per un cop, jo qui t'hagi descobert indrets preciosos del nostre país (i dels veïns) :)
Una bonica excursió, sí senyor!

Salut i país!
Quim