dilluns, 14 d’abril de 2014

PREPARANT UNA RUTA GUIADA D'EN SERRALLONGASi tot va bé (el temps acompanya i hi ha clients interessats), el proper cap de setmana m'estreno com a guia d'itineraris relacionats amb en Serrallonga. Una cosa que no he fet mai i que representa un petit repte.

En Xavier Bruset, propietari de l'hotel Mas Solà de Santa Coloma m'ha proposat fer un petit itinerari relacionat amb el nostre bandoler per als seus estadants de Setmana Santa.

El nostre entorn m'ho posa fàcil. 

Santa Coloma és protagonista en la història de Joan de Serrallonga atès que els seus darrers dies els va passar en boscos de Castanyet. 

La vigília de Tots Sants de l'any 1633 el van trair i agafar, junt amb la Joana Macissa, en els boscos de ca l'Agustí de Castanyet i aquest serà el destí de la caminada de dues hores que he preparat.

Pel camí recordarem els camins de bast on els bandolers del Barroc assaltaven els traginers, l'explotació del bosc, els nobles que protegien els bandolers, els hostals i els masos dispersos per totes les Guilleries que van ajudar o van ser assaltats pels lladres...

Però estarem acompanyats , sobretot, del paisatge dels nostres boscos i de les muntanyes que formen les darreres estibacions de les Guilleries, abans de deixar-se caure en la plana.
Aquests dies hem aprofitat per a fer aquests camins que ens queden tan propers a casa, a cinquanta metres de la nostra porta.

Sempre que camino per boscos m'agrada repetir-me - i repetir als meus acompanyants- que la gran virtut d'aquests és que sempre són canviants: les estacions poden transmutar el verd de les seves fulles, els arbres i les plantes sempre et permeten que les redescobreixis... mai pots estar segur que allò que has vist, al bosc, sigui igual el dia que hi tornes a passar.

Un carrer o un castell medieval sempre seran els mateixos quan hi tornis. Un bosc, la natura en constant transformació, mai et garantirà que no hagi canviat... sempre hi descobriràs una cosa nova. I aquesta és la raó per la qual sempre tens ganes de tornar-hi.


1 comentari:

Quim Bou ha dit...

Hola!
Espero que el temps us acompanyi!
La resta... els teus coneixements històrics i del territori em fam assegurar que serà un èxit segur!
Salut!