diumenge, 20 d’abril de 2014

DIES DE BANDOLERS


Els propers dies es presenten amb l'agenda força plena.

La proximitat de Sant Jordi ha fet que tingui per davant força actes de divulgació d'en Serrallonga i el bandolerisme català i serà il·lusionador recórrer una part del país fent xerrades i altres actes.

He començat aquest cap de setmana amb l'itinerari guiat pels escenaris de Santa Coloma on van atrapar el bandoler l'any 1633, en una activitat organitzada per l'hotel Mas Solà de al ciutat.

El dimarts 22 faig una bateria de xerrades sobre bandolerisme als alumnes de l'escola Pla del Puig de Sant Fruitós del Bages. L'escola ha organitzat durant tot el curs diferents i interessants activitats  per a explicar el bandolerisme català als alumnes i m'han convidat a fer un cicle de xerrades on , a banda de la vida dels bandolers de les Guilleries, els explicaré els escenaris d'actuació al camí ral de Barcelona a Manresa.

El dimecres 23 faré parada de venda i signatura dels còmics d'en Serrallonga dins els actes de la diada de Sant Jordi a Santa Coloma.

El divendres 25 torno a Perpinyà, la meva estimada Catalunya Nord. L'escola la Bressola del Vernet m'han convidat a fer una xerrada als nins i nines sobre els bandolers catalans. Com als seus amics de Nyils els explicaré els camins de fugida d'en Serrallonga per la Catalunya Nord. Paisatges que va recórrer en Serrallonga i que els són molt propers i coneguts.

I finalment, el cap de setmana dels dies 26 i 27, es celebra a Arbúcies (la Selva) la Fira Terra de Bruixes i Bandolers. Com en les anteriors edicions hi seré present amb la meva parada de venda i signatura de còmics i guies d'en Serrallonga.

Com veieu, una setmana plenament dedicada a explicar la història dels bandolers. I de nou, l'il·lusionador repte d'explicar-lo i fer-lo atractiu per als més petits.