divendres, 12 de febrer de 2016

EL CÒMIC D'EN SERRALLONGA A LA REVISTA ELS INFANTS 
 

Aquest còmic d'en Serrallonga es va publicar en la revista "Els infants", editada en català i distribuïda a Catalunya els anys cinquanta, en ple franquisme. Durant un temps es va publicar a Encamp (Andorra) i a partir de 1958 ja s'editava a Barcelona, als tallers de la Hispano Americana de Ediciones S.A, tot que legalment continuava constant com a editada fóra de Catalunya.

El número extraordinari 11-12 d'aquesta "revista de la llar i dels jovencells" conté un còmic curt sobre en Serrallonga i també la portada dedicada a ell.

L'argument del còmic coincideix inicialment amb el personatge romàntic i cavalleresc que va escriure Víctor Balaguer (amb un Serrallonga com a cavaller nyerro i noble, enfrontat als cadells per l'amor de la Joana Torrelles), però l'autor gira l'argument cap a la controversia que a finals del segle XIX es va suscitar respecte la figura del bandoler: era noble o un simple lladre?. El guió aposta per la primera cosa i el final redimeix la vida fóra de la llei d'en Serrallonga amb el seu voluntari lliurament a la justícia.

L'autor dels dos còmics és Antoni Batllori i Jofré (Barcelona 1915-1999), un dels grans mestres del còmic català del segle XX. Podeu conèixer la seva biografia en aquest enllaç.

Cap comentari: