dilluns, 11 de gener de 2016

SERRALLONGA A "LLEGENDES DEL MONTSENY" (1)El mediambientalista i geògraf Martí Boada (Sant Celoni, 1949) va ser l'autor del recull de llegendes de la regió del Montseny que publicà Carles Vallès Editor l'any 1992.

El parc natural de Montseny és un àmbit territorial on de manera ancestral, a banda de la transformació i riquesa de la natura, s'han explicat històries i llegendes vinculades a espais, costums, feines, pors, personatges...

El llibre recull un total de cinquanta-cinc llegendes i ordenades per blocs temàtics: històriques, fantàstiques, de bruixes i diables, bandolerisme, moros i cristians, religioses, contalles i humorístiques.

Ja sabem que en Joan de Serrallonga reuneix les dues condicions de personatge històric i personatge llegendari. Per tant, si afegim que va néixer a Viladrau , en la mateixa falta del massís del Montseny; tenim clar que no podia faltar en aquest recull.

La primera llegenda és la de "La Sala", documentada en el segle XIX i que he vist publicada en altres llocs, a banda de dibuixada en còmic en la revista "Els Infants" de la que parlo també en aquest bloc.

El llibre s'acompanya d'il·lustracions signades per Ricard Anson.


Cap comentari: