dijous, 17 de setembre de 2015

"SERRALLONGA : DIBUIXANT LA LLEGENDA", EXPOSICIÓ A SANT HILARIEn la programació de la festa Torna en Serrallonga d'enguany hi participo amb l'organització de l'exposició "Serrallonga: dibuixant la llegenda".

La proposta és conèixer com s'ha dibuixant en Serrallonga al llarg dels segles, quina ha estat la iconografia que d'ell han  imaginat i han dibuixat diferents artistes des del segle XIX fins avui en dia, i parteix de material visual de la meva col·lecció particular.

En l'exposició hi trobareu una part d'aquest material  i hi podreu conèixer com s'ha dibuixat el bandoler des dels primers gravats litogràfics que il·lustraven les novel·les de Víctor Balaguer i els romanços de cec de mitjans segle XIX, fins els còmics del segle XXI. Tot això passant per les il·lustracions de les portades de la novel·la popular del XX, els cromos de xocolata o els cartells publicitaris de 1948.
 
També hi ha una petita mostra dels meus dibuixos originals.

Però el més important de l'exposició , la principal recomanació que us faig per visitar-la, és l'obra original de dos artistes que m'han  ajudat amb les seves aportacions: en Josep Nogué i en Quim Bou.

En Josep Nogué, pintor nascut i retornat a Sant Hilari, hi aporta els seus quadres d'estil realista sobre el deambular diari dels bandolers del XVII per les Guilleries.

En Quim Bou , bon amic i dibuixant professional de còmics, hi aporta els dibuixos originals del còmic que va realitzar el 2008 per a l'editorial Glenat i que adaptava a aquest format la sèrie de TV3.

En les properes entrades us parlaré del material exposat per aquests dos artistes.

De moment, convidar-vos a pujar fins a Sant Hilari Sacalm per a poder veure l'exposició, ja sigui aquest cap de setmana de festa, ja sigui qualsevol dia dels que romandrà oberta (fins el 30 de setembre).