dijous, 24 de setembre de 2015

JOSEP NOGUÉ, EL PINTOR DELS BANDOLERS DE LES GUILLERIES

 
En l'exposició "Serrallonga, dibuixant la llegenda" he pogut comptar amb la col·laboració de l'artista i bon company de Sant Hilari Josep Nogué.

Josep Nogué , a banda de ser una encantadora persona amb qui tenir interessants converses absolutament allunyades de la pedanteria d'alguns artistes, és per a  mi un creador complert: il·lustració, caricatura, còmic, pintura, dibuix, art contemporani, relat, ... tot el que volgueu.

Però amb ell coincidim, a més, en l'ús d'en Serrallonga com a element inspirador.

Ell, l'any 1999, va imaginar i pintar el rude bandoler que sempre ha il·lustrat els cartells de la festa Torna en Serrallonga de Sant Hilari Sacalm.

I més recentment, el personatge l'ha tornat a inspirar com queda palès en una sèrie de quadres de recreació històrica que en Josep ha pintat.  Ell, que va tornar fa uns anys al seu Sant Hilari natal, sembla haver trobat en el bandoler el millor motiu per a dibuixar i recrear aquest magnífic entorn natural.

Amb un estil de perfecte il·lustrador en Josep Nogué ha creat una sèrie de quadres que tenen en Serrallonga i la seva quadrilla de bandolers com a protagonistes; donant forma visual a la llegenda (per exemple els quadres dedicats a l'episodi llegendari de la fugida de la Roca del Mal Sopar de Querós) i la vida quotidiana dels bandolers de les Guilleries (per exemple les pintures que imaginen en Serrallonga descansant a Sant Miquel de les Formigues).

Per tant , asseguro que no hi ha millor manera de retrocedir en el temps i fer visible el deambular d'en Serrallonga i els seus bandolers per aquestes muntanyes que mirar els quadres d'en Josep Nogué.

Amb total seguretat dic que ell, en Josep,  és el "pintor dels bandolers de les Guilleries".

Per a conèixer la seva obra podeu accedir a aquest enllaç.


1 comentari:

Quim Bou ha dit...

Realment interessant i original aquesta barreja d'estil pictòric i de il·lustració clàssica!
M'encanten els jocs de llum i els colors...