dimarts, 1 de setembre de 2015

RUTA CIRCULAR D'EN SERRALLONGA A SANTA COLOMA DE FARNERS


Il·lustració que representa la quadrilla d'en Serrallonga baixant pel camí mil·lenari
de Can Patrinxo, deixant enrera la cresta més alta de la Serra del Corb.
     
Mapa de la ruta.


 Camí mil·lenari de Can Patrinxo, envoltat de sureres i amb la Serra del Corb al fons.


 Començant l'ascensió de la Serra del Corb, deixem a mà esquerra el camí
travesser a Ca l'Huix.

 El premi de la pronunciada pujada a la Serra del Corb és una vista panoràmica
espectacular de tota la plana, des de la formació rocallosa anomenada "La Trona"

A Santa Coloma de Farners , just sortint de casa meva mateix a peu , disposo de la possibilitat de fer una ruta molt relacionada amb en Serrallonga que hem fet força sovint amb en Jack, el nostre gos .

Part del camí es realitza pel GR 178 Ruta d’en Serrallonga, cosa que ja ens indica la seva relació amb la història del bandoler.

Els darrers dies de la seva vida en Joan de Serrallonga va passar-los en aquest entorn i en els procés sumarial trobem moltes referències a masos i llocs per on passem en fer la ruta.

Per tant, és una de les propostes més properes i fàcils per a resseguir les petjades històriques del bandoler i gaudir d’un entorn natural privilegiat.

Es tracta d’una ruta circular de 28 quilòmetres que es realitza  sumant trams de diferents senders i itineraris senyalitzats: 

1)     El sender local del camí mil·lenari de can Patrinxo. Aquest itinerari està senyalitzat amb marques verdes i des del pont de Can Manyà, a Santa Coloma, ascendeix la Serra del Corb fins arribar a l’ermita del Padró.
2)     Des de l’ermita del Padró seguim les marques blanques de la “Ruta de les 10 ermites” que deixem a mig camí  per resseguir les vermelles del “Camí dels bandolers” que ens porta fins l’hostal de l’Espinau.
3)     A pocs metres de l’Espinau trobarem les marques blaves del camí senyalitzat que porta fins a l’ermita de Santa Bàrbara.
4)     Seguint aquest camí ens trobarem amb el camí ascendent del GR 178 , el qual prendrem i que ens portarà sense deixar-lo i sense pèrdua a l’inici de la ruta.

El recorregut es pot fer en un sentit o un altre. Si fem primer l’ascensió de la Serra del Corb el camí de retorn serà tot en baixada.

Nosaltres el realitzem en unes sis hores, comptant parades, però es pot fer més a poc a poc i dedicar-hi un dia.

La zona és quasi tota de bosc mediterrani, per tant d’ombres no gaires fresques. És millor evitar temporades i hores de calor.

En síntesi, el que farem és resseguir totes les carenes que envolten  la vall de Castanyet. 

En les properes entrades del bloc explicaré aquesta ruta i totes les troballes que podem fer al voltant de la història del bandoler Serrallonga en fer el camí.