dimarts, 22 de setembre de 2015

EN SERRALLONGA DE QUIM BOU

Un altre bon amic que col·labora en l'exposició "Serrallonga, dibuixant la llegenda" és en Quim Bou.

No podia faltar-hi, precisament, l'artista que va donar forma a la versió en còmic de la pel·lícula produïda per TV3 l'any 2008 i que va revifar el mite del bandoler.

En Quim va ser l'encarregat d'adaptar al còmic la pel·lícula que cavalcava entre la llegenda i la història coneguda del bandoler de les Guilleries.

Del seu treball en vaig parlar breument en  aquesta entrada del bloc i n'inclouré una en l'apartat del "Rebost del bandoler" dedicat als còmics.

El material exposat a Sant Hilari consisteix en diversos originals d'en Quim i reproduccions dels passos de creació dels seus còmics, cosa que ens permet gaudir del procés d'elaboració de la seva obra.

Així, els originals ens permeten veure com són les pàgines ja entintades, abans d'aplicar-los-hi el color mitjançant ordinador. Cada original s'acompanya d'una reproducció de la mateixa pàgina en llapis i del seu acabat en color.

A banda de les pàgines senceres hi podeu trobar "story-boards" (esbossos) de pàgines senceres i originals i aplicacions de color de la creació dels personatges i la portada del còmic.

Al meu modest entendre, la millor proposta per a conèixer en directe com es crea un còmic actualment, de la mà d'un dels nostres millors autors - en Quim  Bou- i un dels nostres grans personatges - en Serrallonga-.1 comentari:

Quim Bou ha dit...

Ha quedat molt xulo!
Gràcies!

Salut!
Quim