dilluns, 15 de desembre de 2014

LA SARSUELA DON JOAN DE SERRALLONGA A LA REVISTA D'ACÍ D'ALLÀ (1922)


El 7 d’octubre de 1922 s’estrenava al teatre Tívoli de Barcelona una nova adaptació de l’obra de teatre de Víctor Balaguer, ara en català i adaptada com a drama líric o sarsuela .

L’encarregat d’escriure el text  i fer l’adaptació a l’escena lírica (sarsuela) va ser el poeta, crític d’art i filòsof  Francesc Pujols i Morgades (Barcelona 1882 – Martorell 1962).L’encarregat de la part musical va ser el popular compositor  Enric Morera  (Barcelona, 1865-1942).

En l’estrena de “Don Joan de Serrallonga” també va destacar-hi un dels actors: el tenor Emili Vendrell (Barcelona 1893-1962). Enric Morera el va escollir per al paper de Fadrí de Sau, acompanyant així a la joves soprano Josefina Bugatto, en el paper de Joana Torrelles, i  el ja famós baríton Emili Sagi-Barba, en el paper de Don Joan de Serrallonga.

En la nostra darrera recerca al Mercat de Sant Antoni vam poder localitzar un exemplar del número 59, corresponent al mes de novembre de 1922, següent al de l’estrena, amb dues pàgines dedicades a l’estrena amb “grandiós èxit al Tívoli” d’aquesta obra.

Es tracta d’un reportatge gràfic a dues pàgines i conté, a banda de dues fotografies de diferents parts de l’obra, les dels tres personatges principals interpretats per Emili Vendrell, Bugatto i Emilio Sagi-Barba.

Cap comentari: