diumenge, 14 d’abril de 2013

UNA COL·LECCIÓ DE DIBUIXOS PER A L'HOSTAL DEL COLL

A l'hostal del Coll, a cavall dels termes de Susqueda i Osor, hi tinc dos bons amics, l'Eva i en Joan, que porten aquest històric establiment amb molta iniciativa i molt d'amor per l'ofici. 

En aquest indret hi trobareu bon menjar, magnífiques habitacions de turisme rural, esplèndides vistes a la vall d'Osor i els cingles del Far, un paisatge i un entorn meravellosos.

També és un lloc amb molta història. Ho és pel magnífic exemplar del romànic que tenim en l'església del santuari, però també perquè aquests racons van ser transitats en el segle XVII pel mateix Serrallonga i la seva quadrilla.

L'Eva i en Joan es van interessar per disposar dels meus còmics i guies del bandoler a l'hostal i n'han venut molts els seus clients. I a mi em va semblar escaient fer-los-hi un petit regal d'agraïment de la millor manera que conec: dibuixant.

Així, els he regalat cinc dibuixos originals que he fet sobre fets històrics del bandoler que van tenir lloc prop del santuari del Coll: a Osor, a Susqueda, a Sant Martí de Cantallops (avui en dia Sant Martí Sacalm, nucli agregat a Susqueda) i al Coll de Nafré (just sota el santuari).

En les properes entrades us vull mostrar aquests dibuixos i les històriques que s'hi expliquen.

I si voleu conèixer l'hostal i fer "dentetes" sobre el que hi trobareu, mireu aquest enllaç.