dilluns, 16 de gener de 2012

UNA SORTIDA AL BERGUEDÀ
Fa un parell de caps de setmana que vam fer una sortida amb la família que em permeto aconsellar-vos.

Es tracta d'arribar fins a les portes de Ripoll i d'allí agafar la carretera C-26 en direcció cap el Berguedà.

En aquesta carretera podem aturar-nos al veïnat de Matamala i contemplar unes bones vistes des de la plaça de l'església.
 
Des d'aquí seguim la carretera fins arribar a Borredà i enfilem la carretera BV-4656 fins arribar a Sant Jaume de Frontanyà.

Aquest és el municipi amb menys població del nostre país, però amb la preciosa església romànica de l'antic monestir benedictí. És un dels millors exemples del romànic català, acompanyat d'un magnífic entorn natural.

Des de Sant Jaume podem seguir  fins a trobar la B-402. A l'esquerra ens queda La Pobla de Lillet.

Aquest municipi compta amb diverses propostes interessants: una d'elles els Jardins Artigues (dissenyats pel mateix Antoni Gaudí) ,el tren turístic del ciment i un nucli urbà amb testimonis medievals (entre ells dos ponts romànics).Nosaltres vam visitar el santuari de Falgars (amb una exel·lent panoràmica sobre la vall de Lillet) i el monestir de Santa Maria de Lillet i la  Rotonda de Sant Miquel, una capella romànica circular.

Tot aquest espai es troba sempre sota l'atenta mirada del Pedraforca, que exerceix de privilegiat teló de fons del paisatge pre-pirenec d'aquestes valls.

El retorn a terres gironines es fa per la mateixa carretera B-402 ,  fins a Gombrèn i Campdevànol.

En total són uns 250 quilòmetres de recorregut (comptats des de Santa Coloma de Farners), per carreteres de revolts que es poden fer feixugues per alguns conductors, però que regalen uns paisatges i un patrimoni històric que ens permet veure que tenim un país envejable i que cal conèixer.