dilluns, 1 de març de 2010

AUTORS DE REFERÈNCIA (2) : ANDRÉ JUIILLARDAndré Juillard és un dels altres autors francesos que tinc de referència.

Els anys vuitanta va caure a les meves mans el primer volum de la seva obra "Les 7 vies de l'épervier" (Las 7 vidas del gavilán) i em va encantar. No va ser, però, fins fa pocs anys que vaig comprar l'integral editat per Norma que em va permetre completar la història.

Els anys vuitanta Juillard havia treballat un personatge anomenat Masquerouge (Norma Editorial va treure l'any passat un àlbum recopilatori de les primeres aventures d'aquest personatge). Les aventures d'aquest justicier emmascarat, ambientades en el segle XVII, van tenir molt d'èxit, però els autors no estaven satisfets amb el caire més simplista i infantil d'aquella obra i van retornar al personatge amb una obra molt més adulta i treballada.


"Les 7 vies de l'épervier" ens trasllada als anys previs de l'aparició de Masquerouge i ressegueix una trama molt ben treballada al voltant d'una família noble de la França interior i les seves lluites contra les injustícies de l'època. L'aparició d'un enigmàtic personatge emmascarat anomenat "l'épervier" tindrà una vital trascendència en la trama i en el destí del personatge protagonista de la trama: Ariadne de Troïl.

Juillard va continuar i tancar la saga traslladant Ariadne a les colònies franceses d'Amèrica en el volum "Pluma al viento", també editat en format d'integral per Norma.


Tota aquesta voluminosa i molt treballada obra de còmic és la millor aproximació històrica a la França del segle XVII, en els temps del rei Lluís XIII, a les misèries del poble en aquella època, les supersticions, ... tot narrat amb maestria i amb un fons tràgic que converteixen aquest còmic adult en una veritable referència.