dilluns, 15 de març del 2010

BOSCOS DE BRUIXES I BANDOLERS


Turisme de Catalunya, organisme responsable de la promoció turística a la Generalitat, i els ajuntaments d'Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau Olost de Lluçanès i Sant Feliu Saserra, tiraran endavant el Pla de Competitivitat Turística "Boscos de Bruixes i Bandolers".

Amb un pressupost de 2,6 milions d'euros, en el spropers tres anys es crearan centres d'interpretació i noves rutes que han de servir per dinamitzar turísticament aquesta zona de l'interior de les comarques de la Selva i Osona.

L'aposta és la utilització d'elements tan característics de la nostra història i de la tradició, com són els relats de bruixes o els bandolers que van senyorejar en aquests boscos de les Guilleries , el Montseny i el Lluçanès, per a crear oferta turística que tingui atractiu especial per als usuaris.

A ningú se li escapa que bruixes i bandolers formen part de l'iconografia i la història popular, i segur que el producte resultant serà atractiu.

La Generalitat està impulsant d'un temps cap aquí propostes interessants al voltant de turisme de qualitat relacionat amb la història del nostre país (la Ruta del Pirineu Comtal és un exemple) i aquest nou projecte relacionat amb bruixes i bandolers és una demostració més de com la difusió de la nostra història pot representar un actiu per als nostres pobles.

Joan de Serrallonga i Perot Rocaguinarda seran els dos bandolers protagonistes de les rutes que es volen dissenyar i que discorreran pels boscos i llocs on van viure. Pel que fa a en Serrallonga hi tindrà paper destacat Viladrau, amb el mas de la Sala on va nèixer, i també Sant Hilari Sacalm, municipi on va viure.

Em consta que pel que fa a aquest darrer municipi l'Ajuntament estaria interessat en aprofitar aquest projecte per a recuperar el mas Serrallonga, actualment en runes, i això seria una molt bona notícia.