divendres, 1 de juny de 2012

EL CASTELL DE PUILAURENSEn Quim és un admirador de l'arquitectura dels castells medievals i això es nota llegint els còmics de l'Orn i gaudint dels castells que hi ha imaginat i dibuixat. Algunes guardes guardes dels seus àlbums i alguns dibuixos que ha publicat en el seu bloc ens mostren fortificacions medievals molt boniques i aconseguides.

Mirant el castell del veguer a Orn Història Universal, el cinquè volum titulat Vilanova, em va venir al cap una fotografia que vaig fer fa poc temps a la comarca francesa de les Fenolledes: era del castell de Puilaurens.

La semblança entre les dues fortaleses des d'aquesta perspectiva en contrapicat és força plausible i l'entorn rocallós, com també que tots dos castells guarden un poble als seus peus (el de Vilanova a Orn i el de Lapradelle en el cas de Puilaurens).

Puilaurens forma part de la xarxa dels anomenats "castells càtars" (Montsegur, Perapertusa, Aguilar, Puivert...) que tant saben promocionar turísticament avui dia els francesos. I és que aquests castells de l'antiga frontera occitana son espectaculars, la majoria castells roquers enfilats dalt de les seves privilegiades  talaies de pedra i amb una rica història al seu darrera.


1 comentari:

Quim Bou ha dit...

Hola!
He, he... Així si dic que fa uns anys vam fer la ruta dels castells "catars" no sorprenc a ningú, eh? :)
Salut!
Quim