dilluns, 12 de setembre de 2011

NOTÍCIES D'EN SERRALLONGA A CAN CAMPS DE SANT AMANÇ


Ahir Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, vaig fer parada a la fira d'entitats que organitza cada any el col·lectiu Gent de la Terra a l'Arc de Triomf de Barcelona.

Una bona proposta per a conèixer les entitats i associacions que a Catalunya treballen per la llengua, la cultura i la independència política del nostre país.

Al llarg del dia va anar passant una gran gentada .

Jo anava venent els meus còmics i la guia, dibuixant en Serrallonga i dedicant els llibres.

Una parella molt jove em va comprar un còmic i una guia del Tresor d'en Serrallonga, interessant-se sobretot per la guia i la història del bandoler a ... Anglès(!).

Ell es deia José i -demano perdó- no recordo el nom d'ella a causa del bon nombre de dedicatòries que vaig fer al llarg del dia.

Em va sobtar el seu interès i m'ho va explicar.

Resulta que han llogat o comprat un mas que es diu Can Camps , situat al terme municipal d'Anglès, en el barri de l'antiga parròquia de Sant Amanç i hi volen ubicar una casa de turisme rural.

Em van explicar que l'arxiver d'Anglès els havia comentat que el mas tenia alguna relació amb en Serrallonga i els hi feia molta il·lusió esbrinar si això era així.

Jo els vaig dir que si, que el nostre bandoler es movia per allà, però vaig confondre Can Camps per Can Planella, un mas veí del qual ja he parlat en aquest bloc.

En tornar a casa el tema em rondava pel cap i vaig tornar a mirar els apunts que l'Ànnia havia fet durant el buidatge del procés judicial d'en Serrallonga i vaig trobar, ara si, la relació del bandoler amb el mas Can Camps.

Com que els vaig dir que podien trobar la informació que volien en el meu bloc, dedicaré les properes entrades a comentar la relació d'en Serrallonga amb Can Camps de Sant Amanç.

Els hi dedico a en José i la seva companya.

I els adverteixo que efectivament, com els han apuntat, la seva casa era un niu de bandolers i que en Serrallonga hi va estar-hi més d'una vegada.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Ricard! Felicitats pel bloc i per la feina de difusió de la nostra història!!!!

Volia demanar-te si saps exactament quina relació tenia en Serrallonga amb els Planella i els Camps (per part de qui eren cosins). Fent el meu arbre genealògic i buscant els Planella de Sant Amanç he trobat el teu bloc i m'he quedat de pedra en veure això d'en Serrallonga.

He posat un enllaç en el meu bloc, on explico quin és l'origen dels meus Planella, cap al teu per explicar millor les relacions entre els Planella, els Camps i en Serrallonga.

gentillocs.wordpress.com

Gràcies!

Joffre Carrera
joffrecf@gmail.com