divendres, 3 de març de 2017

LA RUTA DE "LA POR DEL BAGÍS"El lloc de les alzines balladores.
 El molí d'en Massaneda.
 Ca l'Estrada.
El viaducte de les Fosses.
 El Bagís.

Avui en dia podem fer el mateix camí que ens proposava Anton Busquets en el seu relat "La por del Bagís" , trobant al larg del camí llocs i masies que ell incorpora.

La ruta ressegueix el camí descrit per l'autor entre Santa Coloma i fins arribar al Bagís, per a retrobar-nos amb escenaris que ell va conèixer i afegir al seu relat.

Comencem la caminada a la gorga d'en Vilà i seguim tota l'estona en paral·lel a la riera de Sant Hilari. 

Creuem encara la palanca o passera del molí d'en Massaneda, passem pel costat de ca l'Estrada, arribem fins l'espectacular fondalada de les Fosses (avui  malauradament castigada pel viaducte de l'Eix Transversal) . Continuant el camí arribarem fins el gran casal del Bagís.

Una vegada arribats al Bagís fem el retorn a Santa Coloma ascendint per camins de bosc fins el Bagissot, una de les masoveries de la propietat. Així podem completar l'excursió coneixent tots els masos que porten aquest nom: el molí del Bagís, el Bagís i el Bagissot. 

Retornem a la plana per la fondalada de la riera de Castanyerons.

Pràcticament tota la ruta passa pel costat de rieres i rierols i parts obagues de muntanya, per la qual cosa esdevé recomanable per a caminar en mesos estivals o més calurosos.

És una bona proposta per a , tot fent un homenatge a la figura i l'obra d'Anton Busquets , conèixer alguns dels espais naturals més encantadors Vallors i les Guilleries de  Santa Coloma de Farners.

En aquest enllaç podeu trobar la ruta que he pujat al servei de wikiloc.